Fondant készítése

2011-07-10

sponsored links

Nyújtható fondant: A Kifõztük magazinban  
olvastam ezt a receptet régebben és akkor arra gondoltam, hogy na ezt biztosan nem fogom tudni megcsinálni, mert tuti nagyon nehéz.
Láss csodát sikerült! Hála és köszönet érte Kiskuktának hogy ilyen jól leírta a receptet és instrukciókat adott az elkészítéshez.
Na és a recept:

Hozzávalók :
  • 1 kg nagyon finom, átszitált porcukor


  • 70 ml víz


  • 40 g margarin


  • 40 g méz


  • 8 g étkezési zselatin (=1 evõkanál)



  • Elkészítés:A porcukrot egy nagyon sûrû szitán átszitáljuk egy keverõtálba, kb. felét áttesszük egy másik edénybe, a keverõtálban maradt porcukor közepére csinálunk egy mélyedést.
    Edénybe tesszük a zselatint és a vizet. Felolvasztjuk vízgõz fölött. Beletesszük a margarint és a mézet. Olvadásig kavarjuk. Azon melegében hozzáöntjük a porcukorhoz, majd kanállal elkezdjük összekeverni õket. Mikor már nem bírjuk kanállal végezni a mûveletet, elkezdjük kézzel gyúrni és tovább adagoljuk a porcukrot. Mindaddig folytatjuk a porcukor adagolását a másik edénybõl, míg egy összeálló, edényhez már nem, de a kezünkhöz még ragadó masszát kapunk. Nem biztos, hogy az egész cukrot bele kell gyúrni, csak amennyit felvesz, de ennyit készítsünk elõ. Hogy mennyit vesz fel az nagyon sok mindentõl függ, a porcukor minõségétõl, a margarintól, a zselatintól, szóval tág határok között mozoghat; van akinek már 600 g porcukornál jó, van akinek több megy hozzá, mint 1 kg.
    Mikor jónak ítéljük az állagát az elõkészített fóliába csomagoljuk be, majd tegyük még egy zacskóba, fémdobozba vagy valamibe, hogy megóvjuk a kiszáradástól, majd pihentessük szobahõn egy fél napot. Ezalatt sokat keményedik a masszánk. Ha nagyon keménynek, töredezõsnek ítéljük, akkor tegyük mikróba, kis fokozaton langyosítsuk fel, majd utána margarinnal gyúrjuk át.
    Addig gyúrjuk, míg érezzük, hogy jó képlékeny masszát kaptunk, ezután használhatjuk bevonásra, figurák, virágok készítésére. A formázáshoz, nyújtáshoz étkezési keményítõt használhatunk. Ha torta bevonásához szeretnénk használni, akkor hagyhatjuk lágyabbra, ha viszont virágdíszek, figurák készítésére, akkor gyúrhatjuk kicsit keményebbre.
    forrás: Kifõztük magazin! (olvassátok ,mert nagyon jó ;))

    Folytats a blogon ... juhaszne.blogspot.com/2011/07/fondant...

    sponsored links

    Keres?s