Fokhagymás, mustáros harcsa szeletek sütõtökkel, resztelt krumplival
sponsored links
Fokhagymás, mustáros harcsa szeletek sütõtökkel, resztelt krumplival
Egyszerû, gyors, finom étel. Vegetáriánusok is ehetik.
1 szelet afrikai harcsa filé (kb. 35 dkg) olívaolaj 1 tk mustár 3 gerezd fokhagyma só õrölt fekete bors 0,5 citrom 1 szelet sütõtök 2 db nagyobb krumpli
Elkészítés:
A halat hatba vágom, bekenem mustárral, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, ráteszem a fokhagymát, 1 órára a hûtõbe teszem.
A krumplit megmosom, elõfõzöm.
A sütõtököt nagyobb darabokra vágom, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, megsütöm. A krumplikat meghámozom, karikára vágom. Sózom, borsozom, olajon megpirítom.
A halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a tányér közepére szedem a halat, rá a fokhagymát, mellé a sütõtököt és a krumplit. A halra teszek egy citromszeletet.
Egyszerû, gyors, finom étel. Vegetáriánusok is ehetik.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A halat hatba vágom, bekenem mustárral, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, ráteszem a fokhagymát, 1 órára a hûtõbe teszem.
A krumplit megmosom, elõfõzöm.
A sütõtököt nagyobb darabokra vágom, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, megsütöm. A krumplikat meghámozom, karikára vágom. Sózom, borsozom, olajon megpirítom.
A halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a tányér közepére szedem a halat, rá a fokhagymát, mellé a sütõtököt és a krumplit. A halra teszek egy citromszeletet.