Fokhagymás

2017-02-16

sponsored links

Talán egyszer már fõztem.
Múltkor Liptószentmiklóson egyik ebédre ezt választottuk.
Ma meg elmentünk Tompára a diszkont áruházba vásárolni, nagy rettentõ ebéd fõzésére már nem volt idõ.
Grízes tészta - na jól elszúrtam, mert egy nehéz étel :)  Sose tudom mennyi vizet kell a pirított grízre önteni, hogy pont jó is legyen és ne is legyen ragacsos.
Ma sok ment rá.

Aztán eszembe jutott a fokhagyma leves.  Rendes magyar fokhagymából. Illetve, de magyar.
Ludasi hagyma , a határ túloldaláról való, voltunk a fesztiválon, ott vettem.


Még recepteket is olvasgattam.
Végül így készült :
1 fej fokhagymát  pépesítettem.
Kevés vajon megfuttattam, nem barnára csak üvegesre.
Megszórtam egy evõkanál liszttel, ezt is csak világosra pirítottam.
Kb. 8 dl vízzel felengedtem, símára kevertem.
Egy erõleves kockát tettem bele. Aki nem használ soha ilyesmit az sózza meg. 

Egy kis õrölt bors, szerecsendió volt a fûszere. 
Kb. 5 percig forraltam. Ez idõ alatt hoztam be pár zsálya levelet és finomra vágtam.
Megpirítottam két kis szelet tönkölyös kenyeret ropogósra.

Tálaláskor a leves tetejére szórtam a zsályát, majd rácsipegettük a pirítóst is. 

Mit mondjak ?  Rendesen fokhagymás lett :)


Itt pedig a  fokhagyma fesztiválról egy kép.  Olyan fokhagymáik vannak !  5 gerezd egy nagy fej.  Érdemes meglátogatni õket.



Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2017/02/fokhag...

sponsored links

Keres?s