Fokhagymás fehérboros csirkecomb

2014-04-10

sponsored links


Hozzávalók: A húshoz: 6 egész csirkecomb, 2 fej fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 dl fehérbor, só, bors, sült csirke fûszerkeverék. A körethez: 1 szál zöldhagyma, kb. 30 dkg rizs, olaj, só, bors, ételízesítõ, zöldpetrezselyem. A salátához fejes saláta és paradicsom.

Elkészítése: A megmosott csirkecombokat szépen megtisztítjuk, mindkét oldalukon meghintjük sóval, borssal és fûszerkeverékkel, majd sütõpapírral ellátott tepsibe rakosgatjuk. Közéjük tesszük a gerezdekre szedett, de nem megtisztított fokhagymát, a megtisztított és 8 darabba vágott vöröshagymát, nagyon kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, a hús alá öntjük a bort, majd újból lefedjük, visszatesszük a sütõbe még kb. 15 percre. Az utolsó 10 percben az alufóliát levesszük, hogy a hús szépen megpiruljon. Ezidõ alatt ...

Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s