Fire Restaurant Meat & Grill ? Churrascaira étterem Budapest

2017-01-18

sponsored links

Azon szerencsések, akik jártak már Latin-Amerikában és a hasukat is szeretik, minden bizonnyal meglátogattak legalább egy egy churrascaria éttermet. Az elsõsorban Brazíliában elterjedt mondjuk úgy étterem típus egy két szempontból speciális. Kicsit hasonlít az all you can eat helyekre, de az igazi különlegességeket az asztalunknál szervírozzák. Itthon ha ilyen élményben akarunk részesülni, akkor már van lehetõségünk, Budapest belvárosában, a Fire Restaurantban.

 

A helyet még az ünnepi idõszak elõtt sikerült meglátogatni, de az a helyzet, hogy még mindig érzem a szaftos hússzeletek ízét a számban. A tematika viszonylag egyszerû, az elõételeket és a köreteket egy nagy tálalóból vadászhatjuk le, a húsokkal és a feledhetetlen sült ananásszal pedig a felszolgálók járulnak az asztalunkhoz.

csak , hogy felkészülten érkezhessetek

A leírást követve, kezdjük az elõételekkel. Nagyobb létszámú asztaltársaságoknál, van lehetõség, hogy tálakon érkezzen az elõétel. A lehetõséggel érdemes élni, mert az asztalra érkezõ fogások önmagukban is egy kiadós étkezésnek felelnek meg. A tonhal, a tepertõkrém és a tálon található összes fogás olyan, hogy ha nem tudná az ember mi jön utána, akkor biztosan nem tudná abbahagyni. Ezek jönnek még a szószok,  a zöldségek és a friss péksütemények, amikkel valóban nem lehet betelni.

elõétel tál

Ha kérünk is tálakat, a lehetõség még mindig adott, hogy felkeressük a tálalót, ahol pedig az egyszerû szalámin túl, tormás csülköt, polipsalátát és még sushit is találhatunk. Leírni szinte lehetetlen, így érdemes vetni rá inkább egy szempillantást, majd végiglapozni a lenti képeket.

elõétel hegyek

Ha ezeken a finomságokon túl vagyunk, és megálljt tudtunk parancsolni magunknak, akkor kezdõdik csak a kulináris kaland. A rodizió stílusú felszolgálásnak köszönhetõen a rodizio pincérek a kardokra húzott húsokkal érkeznek meg az asztalunkhoz, amikbõl kérésünk szerint ízletes szeleteket kínálnak fel fogyasztásra. A csirke és pulykahús csakúgy megtalálható a kínálatban, mint a marha szinte minden porcikája, még a nyelve is. A csirkeszárnyak rajongóinak a csirkeszárny is kötelezõ, részemrõl az oldalas volt az, amit még utolsó utáni falatnak is bevállaltam.

csinos példa

Ha a húsokkal nem sikerült teljesen betelni, még mindig van opció. A desszerteket, nem az elõételek környékén találjuk, hanem a következõ formában kerülnek bemutatásra.

csodatálca

Részemrõl a sajttorta és a csokigömb került kiválasztásra és az igazat megvallva úgy távoztam az étterembõl, hogy már a levegõ is alig ment le a torkomon. Asztaltársaimnál a legnépszerûbb a bundás fagyi volt, amit, amúgy tálaláskor némi rummal locsolva meg is gyújtanak a pincérek.

Szóval, ha az itt említett pár fogást megnézzük akkor kicsit olyan, mintha a mennyországba keveredtünk volna. Természetesen az étterem gondol a vegetáriánusokra is, így ha van olyan elszánt barátunk, aki a zöldségek megszállottja, õt sem kell otthon hagynunk. Hétköznap ebédidõben csupán 4900 forintot kell fizetnünk az élményért. Hétvégén ebédidõben 7900 vacsora idõben pedig 9900 forintos áron térhetünk be, és ehetjük magunkat degeszre. Természetesen alkoholos és alkohol mentes italokból is megtalálunk mindent a kínálatban, amit csak ilyen környezetben megkívánhatunk.

Mielõtt betérnétek érdemes rákattanni az oldalukra, ami nem csak informatív, de még jól is néz ki.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/fire-restaurant-meat-gr...

sponsored links

Keres?s