Finomfüves joghurtban pácolt csirkemell pirított hagymás panko panírban

2014-03-17

sponsored links

csirkemell_finomfuves_joghurtos_panirban.jpg

Rántott hús light? Vagy mégsem. Egy biztos: tojás, liszt nem kell hozzá. A helyzet az, hogy ezt az ételt a legutóbb posztolt fõzelékhez készítettem feltétként, csak akkor nem írtam róla. Arra gondoltam, hogy megér majd egy külön posztot. Ez a panír ötlet nem eget rengetõ, de annál finomabb és remekül variálható, ráadásul könnyebb, mint egy hagyományos tojásos - lisztes változat. Általában csirkemellnél és halaknál használom ezt a megoldást. A lényeg a sûrû sós joghurtba kevert fûszereken van, tehetünk bele szinte bármilyen fûszert, fûszerkeveréket (garam masala, curry félék), zöldfûszert, citromlevet, finomra vágott vagy Microplane reszelõn lereszelt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit. Egyik kedvencem, amikor lazacfilét készítek el így. Salátával, egy pohár rozéval remek könnyû fogás. Könnyebb fõzelékek mellé gyakran adom így a csirkemellet feltétként. A joghurtos páctól nagyon omlós, szaftos és ízes lesz az amúgy meglehetõsen semleges csirkemell. Ha nincs sûrû joghurtunk, vászonruhán vagy gézen csepegtessük le. Fontos, hogy a morzsa panko legyen, mert a hagyományos nagyon elázik, a panko-nak meg még jó is az extra nedvesség. Ha még nem csináltatok hasonlót, mindenképpen próbáljátok ki. Finomfüvek helyett tehettek bele például a mostanság rendesen hájpolt (szerintem jogosan) medvehagymából. Megjegyzem: a turbolya is nyomul már a természetben, de ezt még ...


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2014/03/17/f...

sponsored links

Keres?s