Finom tojásétel

2016-10-04

sponsored links


A "Háztartás - A magyar háziasszonyok közlönye" , 1895-1920 között,  havonta háromszor megjelenő folyóirat volt, melyet 1895 januárjárjától Urainé Hentaller Lilly, 1912-től Kürthy Emilné, 1919-től pedig Sárosi Bella szerkesztettek. A folyóirat  háztartási, gyereknevelési, egészségügyi, állattartási, kertészeti és konyhai rovatokat tartalmazott, ezek mellett szépirodalmi olvasmányokat, zenei, képzőművészeti és sport híreket lehetett olvasni benne. A konyha rovatban az olvasok által beküldött receptek voltak megjelenítve, ételek, sütemények, édességek, italok, disznóvágás, befőzés címkék alatt kategorizálva. Minden évben a megjelent lapok és a karácsonyi különkiadás vászonkötésű könyv formájába lettek összekötve. Az alábbi recept az 1906-ban megjelent folyóirat-könyvből  készitettem, melyet ezúton is köszönök  Petru Cioară-nak, a Bábes-Bolyai Tudományegyetem nyugalmazott fizika tanárának. 

Finom tojásétel

Hozzávalók 4 személyre: 6 evőkanál vagdalt sonka(vagy főtt füstölt nyelv), 6 evőkanál szitált zsemlemorzsa, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 6 tojás, 8 evőkanál ...

Folytatás a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2016/10/fi...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok