Fetás-görög joghurtos sült zöldségek
sponsored links
Van az úgy, hogy elõny a feledékenységem. Most éppen egy kiadós, isteni ebédet köszönhetek neki. A múlt héten vásárolt, de elfelejtett cékla, krumpli és édeskrumpli ma nagyon jól jött.
Most pedig megyek és lefojtom néhány kanál nutellával, amit még múlt héten vett nekem Zoli, egy olyan nap végén, ami ment volna a levesbe, ha nem kapok tõle egy nagy üveg nutellát?
Elõkészítés: 5 perc
Sütési idõ: 30-40 perc sütõtõl függõen
(20-25 perc után érdemes ellenõrizni a krumplikat)
Hozzávalók (1, esetleg 2 fõre, de akkor már kell mellé mondjuk egy grillsajt is):
2 nagyobb édeskrumpli
2 közepes krumpli (Agata vagy sárga héjú krumpli)
3-4 db kisebb cékla
olívaolaj
só
frissen tekert bors
szárított rozmaring
szárított majoránna
1 kis fej lilahagyma
a tetejére:
4 ek. sûrû görög joghurt
pár csepp (vagy ízlés szerint) citromlé ízlés szerint
csipet só és néhány tekerésnyi bors
feta morzsolva
pirított tökmag
Elõmelegítettem a sütõt 200 fokra, légkeverésen.
A zöldségeket alaposan megmostam, papírtörlõvel szárazra töröltem. A krumplikat és az édeskrumplikat tûzálló kerámiatálba tettem. Meglocsoltam olívaolajjal, mindenhol sóztam, borsoztam és megszórtam õket a szárított zöldfûszerekkel. A céklákat félbevágtam, alufóliára tettem õket, a krumplikhoz hasonlóan fûszereztem, mellé tettem a négy darabra vágott lilahagymát. Becsomagoltam és a kerámiatálba tettem a krumplik mellé.
Sütõben kb. 40 perc alatt megsütöttem a zöldségeket. Az utolsó 5 percbe grill fokozaton kicsit pirítottam õket. 20-25 perc elteltével beleszúrtam a krumpliba és az édeskrumpliba, ha már puha, vegyük ki, csak a végén tegyük vissza a cékla mellé grillezni. A céklához képest hamarabb puhulnak, érdemes figyelni rájuk. A cékláról lehúztam a héját, de a krumplikról nem.
Amíg a zöldségek sültek, kiveretem a görög joghurtot a citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal. A fetát nagyonn darabokra morzsoltam. A tökmagot száraz serpenyõben megpirítottam.
Tálaláskor a zöldségek tetejére kanalaztam a joghurtból, a morzsolt fetából és a pirított tökmagból és végül meglocsoltam azzal a fûszeres olajjal, ami a zöldségek alatt megmaradt a kerámiatálban.
Facebook: Rizsázzunk!
Sült zöldségek kókusztejjel és gyömbérrel
Bazi nagy gorog szendvics
Zöldségekkel sült csirkecomb
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Most pedig megyek és lefojtom néhány kanál nutellával, amit még múlt héten vett nekem Zoli, egy olyan nap végén, ami ment volna a levesbe, ha nem kapok tõle egy nagy üveg nutellát?
Elõkészítés: 5 perc
Sütési idõ: 30-40 perc sütõtõl függõen
(20-25 perc után érdemes ellenõrizni a krumplikat)
Hozzávalók (1, esetleg 2 fõre, de akkor már kell mellé mondjuk egy grillsajt is):
2 nagyobb édeskrumpli
2 közepes krumpli (Agata vagy sárga héjú krumpli)
3-4 db kisebb cékla
olívaolaj
só
frissen tekert bors
szárított rozmaring
szárított majoránna
1 kis fej lilahagyma
a tetejére:
4 ek. sûrû görög joghurt
pár csepp (vagy ízlés szerint) citromlé ízlés szerint
csipet só és néhány tekerésnyi bors
feta morzsolva
pirított tökmag
Elõmelegítettem a sütõt 200 fokra, légkeverésen.
A zöldségeket alaposan megmostam, papírtörlõvel szárazra töröltem. A krumplikat és az édeskrumplikat tûzálló kerámiatálba tettem. Meglocsoltam olívaolajjal, mindenhol sóztam, borsoztam és megszórtam õket a szárított zöldfûszerekkel. A céklákat félbevágtam, alufóliára tettem õket, a krumplikhoz hasonlóan fûszereztem, mellé tettem a négy darabra vágott lilahagymát. Becsomagoltam és a kerámiatálba tettem a krumplik mellé.
Sütõben kb. 40 perc alatt megsütöttem a zöldségeket. Az utolsó 5 percbe grill fokozaton kicsit pirítottam õket. 20-25 perc elteltével beleszúrtam a krumpliba és az édeskrumpliba, ha már puha, vegyük ki, csak a végén tegyük vissza a cékla mellé grillezni. A céklához képest hamarabb puhulnak, érdemes figyelni rájuk. A cékláról lehúztam a héját, de a krumplikról nem.
Amíg a zöldségek sültek, kiveretem a görög joghurtot a citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal. A fetát nagyonn darabokra morzsoltam. A tökmagot száraz serpenyõben megpirítottam.
Tálaláskor a zöldségek tetejére kanalaztam a joghurtból, a morzsolt fetából és a pirított tökmagból és végül meglocsoltam azzal a fûszeres olajjal, ami a zöldségek alatt megmaradt a kerámiatálban.
Facebook: Rizsázzunk!
Innen is szemezgethettek
Sült zöldségek kókusztejjel és gyömbérrel
Bazi nagy gorog szendvics
Zöldségekkel sült csirkecomb
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal