Fetzestrudl - rongyos rétes

2011-08-16

sponsored links


A rongyos rétesrõl azt hihetnénk, hogy a formájáról, esetleg meg-meg szaggatott tésztájáról kapta a nevét (rongyos kifli, rongyos fánk), de ezúttal másról van szó. Ezt a tésztát rongyba, illetve konyharuhába tekerve fõzik ki, ahogy azt az idei magyaregregyi Falusi Ízek Fesztiválján is láthattuk.

Elõször is krumplis alaptésztát készítünk úgy, mintha szilvás gombócnak állnánk neki. Kell hozzá három-négy szem krumpli, némi liszt, egy tojás, egy csipetnyi só, esetleg egy kis víz. A krumplit héjában megfõzzük, majd megtisztítjuk és alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a csipetnyi sót, és annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyibõl kényelmesen gyúrható tészta lesz. Pontos mennyiséget nem érdemes írni, mert függ attól, hogy milyen minõségû alapanyagokat - például milyen keményítõtartalmú burgonyát - használunk.

Ezek után egy bögrényi grízt kevés zsiradékon enyhe zsemleszínûre pirítunk, majd leöntjük annyi hideg vízzel, hogy sûrû fõzelékállaga legyen. Ezt aztán addig kevergetjük a tûzön tartott serpenyõben, míg ...

Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2011/08/16/fetzest...

sponsored links

Keres?s