Fermentált spárga (paleo)

2017-04-22

sponsored links



Elkezdõdött a spárga szezon, így most spárgát eszünk spárgával. Na jó, csak majdnem. A savanyított formája egybõl a kedvencünk lett. Mi sem bizonyítja jobban, hogy már a második adag került belõle a hûtõbe. A második adag készítéséhez az elõzõ adag leszûrt levét is hozzáadtam, ugyanazokkal a fûszerekkel (természetesen frissekkel), amiket alább felsorolok és csak kipótoltam a vízzel. Szerintem nagyon jót tesz ennek a savanyúságnak az is, ha pár napig állni hagyjuk még a hûtõben.

Az elkészítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.

Hozzávalók:

2 köteg zöld spárga
2 szál újhagyma a zöldjével együtt
2 gerezd fokhagyma összezúzva
2 cm friss gyömbér összezúzva
1-2 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz

A megmosott spárgákat ívben meghajlítjuk. Hagyjuk ketté roppanni. Az alsó fás részt félretesszük (fagyaszthatjuk is, késõbb húsleves, alaplé készítéséhez felhasználhatjuk, finom ízt ad neki). A felsõ részét kis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a sót. Összekeverjük és a fermentáló tartályba teszünk. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedjük, rátesszük a tetejét. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a kimchi készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program befõttes üvegbe szedjük, felhasználásig hûtõszekrényben tároljuk. Ha szükséges adhatunk még hozzá sót.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s