Felvágott (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
60 dkg sertés comb
25 dkg marhahús
25 dkg zsírszalonna (császárszalonna)
1 dl hideg víz
2,5 dkg só
2 gramm õrölt fehér bors
fél teáskanál õrölt szerecsen dióvirág
fél teáskanál õrölt koriander
fél teáskanál õrölt gyömbér
fél teáskanál õrölt kardamom
fél teáskanál õrölt paprika
A húsokat a szalonnával kis lyukú darálón kétszer átengedjük. Fûszerezzük, hozzádolgozzuk a vizet. A masszát a présbe tesszük. Lenyomatjuk a tetejével. A formát vízzel töltött tepsibe állítjuk (így nem tud beleégni a kifolyó lé), majd 75 fokos sütõbe téve 3 óra alatt megsütjük úgy, hogy amikor szükséges (fogókesztyûvel!) húzunk egyet a présen. A sütõbõl kivéve a présben hagyjuk kihûlni. Éjszakára hûtõszekrénybe tesszük. Másnapra ilyen szépen szeletelhetõvé válik.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!