Felvágott (paleo)

2017-01-16

sponsored links



Eredetileg házi párizsiként szerepel Jókaja oldalán, de ízében engem inkább emlékeztetett a turistára vagy a löncshúsra. El is határoztam, hogy a következõ alkalommal csak egyszer darálom majd le, akkor is nagy lyukú tárcsával. Akkor külalakjában is hasonlít majd rá, bár így sem volt rá panasz. Zsírszalonna helyett császárszalonnát használtam, aminek a maradékát szépen megabáltam (recept itt). A préseléshez az SP-1 típusú sonkaprést. használtam. A préshez még több recept itt található

Hozzávalók:

60 dkg sertés comb
25 dkg marhahús 
25 dkg zsírszalonna (császárszalonna)
1 dl hideg víz
2,5 dkg só
2 gramm õrölt fehér bors
fél teáskanál õrölt szerecsen dióvirág
fél teáskanál õrölt koriander
fél teáskanál õrölt gyömbér
fél teáskanál õrölt kardamom
fél teáskanál õrölt paprika

A húsokat a szalonnával kis lyukú darálón kétszer átengedjük. Fûszerezzük, hozzádolgozzuk a vizet. A masszát a présbe tesszük. Lenyomatjuk a tetejével. A formát vízzel töltött tepsibe állítjuk (így nem tud beleégni a kifolyó lé), majd 75 fokos sütõbe téve 3 óra alatt megsütjük úgy, hogy amikor szükséges (fogókesztyûvel!) húzunk egyet a présen. A sütõbõl kivéve a présben hagyjuk kihûlni. Éjszakára hûtõszekrénybe tesszük. Másnapra ilyen szépen szeletelhetõvé válik.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.



Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s