Fekete, piros - (és sárga)

2010-08-22

sponsored links

... és még mindig a színek - az erdõ mifelénk ontja a trombitagombát. Naponta szárad egy adag - és elkészül egy másik. Ezúttal egy olasz recept kerül terítékre.

A koncepció: fekete (ezt már tudjuk), piros (garnéla) - köretnek pedig egy adag finom rizs, curryvel (sárga). Lássuk a részleteket!

A rizzsel kezdem. Fõzés után kap egy fél vajat, ettõl krémesebb lesz, egy adag curryt (a színe végett), sót és némi citrom levet. Eddig úgy 15 percnél tartunk. Jöhet a gomba! Alaposan megtisztítva - kis olajon (természetesen üvegesre pirított hagymán), a végén fûszerezve: só, fehérbors.

Már csak a garnéla maradt! Elõfõzött, közepes méretût használok, azaz attól kezdve, hogy a forró olajba beletettem a fokhagyma gerezdeket, majd rá a garnélát, végül pedig az apróra vágott petrezselymet - alig 10- 15 perc telt el. Díszítésnek jöhet egy felkarikázott citrom...

...ahogy az elején ígértem: fekete, piros, sárga...


Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/08/feket...

sponsored links

Keres?s