Fekete erdõ kocka

2010-08-30

sponsored links

Kolléganõm Magdi "néni" adta ezt a receptet, hogy nagyon finom és egyszerû. Mivel szombat este meghívtuk a barátainkat, gondoltam meglepem õket ezzel az újdonsággal. Nagy sikere volt és tényleg nem nehéz megcsinálni és gyorsan elkészül!

Hozzávalók:

A piskótához: 8  tojás, 6 ek liszt, 2 ek kakaó, 8 ek cukor, fél csomag sütõpor

Én a következõképpen szoktam a piskótát elkészíteni: 
Felverem a tojások fehérjét habbá és amikor már majdnem kész fokozatosan belekeverem a cukrot. Ha kemény a hab egyenként a leglassabb fokozaton belekeverem a tojások sárgáját. Ezután fakanállal óvatosan (hogy a hab ne törjön) elkeverem benne a sütõporos-kakaós lisztet. Sütõpapíros, vagy zsírozott lisztezett (kb 20x30 cm) tepsibe öntjük és kb 160 fokon 20-25 percig sütjük. Ha kihûlt, kettévágjuk.

A többi hozzávaló:
1 rumaroma, vagy kb fél dl rum
egy üveg meggybefõtt
1 vaníliás puding
1 tejszín ízû puding
4 dl tej
2x 4 ek cukor (+ ami a meggylébe kell ízlés szerint ha nem elég édes befõtt)
4 dl Hulala tejszín (2 kis doboz)
csokireszelék


Az alsó lapot meglocsoljuk rummal.

Egy üveg megy befõttet lecsöpögtetünk, a levét felfogjuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy 4 dl legyen. Ebben 1 csomag vaníliás pudingot felfõzünk. Ha nem olyan édes a leve, lehet egy kis cukrot tenni bele. Ha kihûlt, belekeverjük a meggyet és rákenjük a rumos alsó lapra.
A krémhez fél liter Hulalát ír az eredeti recept, de én két 2 dl-eset vettem és így is elég volt. Ezt felverjük habbá. 
1 csomag tejszín ízû pudingot 4 dl tejben felfûzünk 4 evõkanál cukorral és ha kihûlt a tejszínhabbal összekeverjük. Felét a meggyes masszára öntjük. A piskóta másik felét rárakjuk a sütire és a tetejére kenjük a hab megmaradt részét. Csokireszeléket szórhatunk rá. Én a képen látható szívecskés formát csináltam egy sütikinyomó segítségével!

Folytats a blogon ... vikireceptjei.blogspot.com/2010/08/fe...

sponsored links

Keres?s