Fehércsokoládés gránátalmás torta
sponsored links
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
a piskótához: 3 tojás, 4 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt;
a krémhez: 20 dkg mascarpone, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál citromlé, 15 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín;
továbbá: 1 gránátalma, 1 tasak piros tortazselé, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 teáskanál vanília eszencia.
Elkészítése:
1. A tojásokat tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverõvel vastag krémhabbá verjük, majd beleforgatjuk a lisztet. Kivajazott, belisztezett tortaformában, 180 fokon, 15-18 percig sütjük.
2. A formát fóliával kibéleljük és beletesszük a piskótalapot. A vaníliaeszenciát 2-3 evõkanál vízben elkeverjük és meglocsoljuk vele a piskótát.
3. A fehércsokoládét vízgõz fölött megolvasztjuk, egy részét sütõpapíron vékonyan elkenjük és dermedni hagyjuk, majd kissé felmelegített kiszúróval szívecskéket szaggatunk. A megmaradt csokoládét visszaolvasztjuk.
4. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral és a citromlével, majd beledolgozzuk a fehércsokoládét(ne legyen forró) és végül a felvert tejszínhabot.
5. A krémet a piskótára simítjuk. A tortát 1 órára hûtõbe tesszük.
6. A gránátalma magjait kiverjük a gyümölcsbõl, meglocsoljuk a citromlével. A tortazselé port összekeverjük a cukorral, felöntjük 2 dl vízzel és lassú tûzön felforraljuk.
7. Belekavarjuk a gránátalmamagokat a levével együtt és tovább melegítjük, míg a zselé cseppfolyós lesz, majd rátöltjük a krémre és azonnal elsimítjuk.
8. 1-2 óráig dermedni hagyjuk, majd a fehércsokoládé szívecskékkel díszítjük.