Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel

2017-10-04

sponsored links

Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel


A piacon volt szép csiperke gomba. Egy fél kilót akartam venni, de az árus "félreértette", s egy kilót mért és blokkolt. No mindegy. A felébõl gombapaprikást készítettem, a másik felébõl is lesz majd valami.

Hozzávalók:



  • 50 dkg fehér csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 nagy csípõs hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 3 szál kakukkfû
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • olívaolaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 db chili díszítéshez

  • Elkészítés:

    A beáztatott rizst sós vízben megfõzöm.

    A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikákat, paradicsomot kockára vágom, a gombákat szeletelem.

    Egy serpenyõben a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombákat. Rászórom a petrezselymet, fûszerezem. Rárakom a kakukkfû ágakat.

    10 perc elteltével ráöntöm a bort, majd egy kicsivel késõbb 4 kanál tejfölt elkeverek a gombapörköltben. Felrottyantom.

    Tálaláskor a tányérra formázok egy kupac rizst, szórok rá borsot, teszek rá egy szál petrezselymet. Szedek mellé gombapaprikást, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.






    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/10/fehe...

    sponsored links

    Keres?s