Fehérboros-sajtos palacsinta

2015-05-01

sponsored links


Ennek a finom és könnyen elkészíthetõ ételnek az eredeti változatát Chäs-Chuttle-nek hívják, és kedvenc német receptes oldalamon, a lecker.de-n találtam.
Nagyon szeretem a sós palacsintákat, és mivel már elég régen sütöttem, most kifejezetten jól esett ez a számomra ismeretlen palacsintaétel. Az a különlegessége, hogy a tésztáját nem tejjel és/vagy vízzel, hanem borral kell kikeverni. Csak annyit változtattam rajta, hogy szerecsendióval is ízesítettem, illetve a kisméretû sütõtálak miatt kevesebb öntetet használtam, így a hozzávalók aránya némileg változott.
Szerintem a bor nem érzõdik ki a tésztából, de a Kutyinek szerint igen, ezért hogy ez mások számára is kiderüljön, azt javaslom, készítsétek el. :D A sajt viszont egyértelmûen érezhetõ.
Jót mosolyogtam, amikor a Kutyafül megkóstolta, mert közölte, hogy simán beleillene a darált hús. Én is hasonlóan vélekedtem, de inkább vékonyra szelt sonkát göngyöltem volna a palacsintába.
Szerintem kihûlve is finom.

Ha öntet nélkül készítjük ezt a fajta palacsintát, akkor szerintem bármilyen sós töltelékkel ugyanúgy megtölthetjük, mint ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/05/feher...

sponsored links

Keres?s