Februári sertés kocsonya

2017-02-18

sponsored links

Februári sertés kocsonya


Ha lassan is, de kezd enyhülni az idõ. Bár éjszaka még fagy, napközben már 0 C fok fölé kúszik a hõmérõ. Itt az ideje egy utolsó finom kocsonyának. A hírekben láttam, hogy Miskolcon is zajlik a kocsonya fesztivál. Nos, az én kocsonyám így készült.


Hozzávalók :

  • 2 db kisebb sertésláb
  • 25 dkg csülök
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem-gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • egész fekete bors
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs fûszerpaprika
  • 1db citrom
  • 1,2 l víz
  • 4 db chilipaprika díszítéshez 
  • chiliszósz

Elkészítés:

A húsokat alaposan megmosom, majd 1,2 l vízben felteszem fõni. Lassú tûzön forralásig fõzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, fûszerezem. Addig fõzöm, míg a hús megpuhul.

A húsokat leszedem a csontról, négy tálban, illetve tányérban elosztom, mellé a zöldségeket és szeletelt citromot. Merek rá levest. Majd beteszem a kamrába, hogy megdermedjen. (Van, aki a zsírt leszedi róla, én szeretem a jó füstös ízû zsírt a tetején. Vállalom, hogy nem annyira fotogén a kocsonya, mint az átlátszó.)

Fogyasztáskor facsarok rá citromot, locsolok rá chiliszószt,  szórok rá pirospaprikát, s díszítem egy chilivel. Barnakenyérrel és vörösborral fogyasztom.








Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/02/febr...

sponsored links

Keres?s