Farsangi fánk
sponsored links
Farsangi fánk
/ kg
liszt 0,25
rétes liszt 0,25
vaj 0,075
tej 0,25
porcukor 0,10
tojássárgája 0,06 (3db)
élesztõ 0,03
só 0,005
citromhéj
olaj a sütéshez
Az élesztõt felfuttatjuk 1 dl cukros langyos tejben. A többi hozzávalóból és a felfuttatott élesztõbõl lágy tésztát gyúrunk, és jól kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük, pihentetjük, majd átforgatjuk (levegõztetjük) és tovább kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük és 1,5-2 cm vékonyra nyújtjuk, majd sima szélû kerek kiszúróval szaggatjuk. Lemezre helyezzük és letakarva langyos helyen kelesztjük. Közben az olajat felforrósítjuk és 180-190°c-os olajban az idõközben megkelt fánkok, mindkét oldalát arany barnára sütjük. Vanília vagy csokoládé pudinggal vagy házi baracklekvárral tálaljuk.
/ kg
liszt 0,25
rétes liszt 0,25
vaj 0,075
tej 0,25
porcukor 0,10
tojássárgája 0,06 (3db)
élesztõ 0,03
só 0,005
citromhéj
olaj a sütéshez
Az élesztõt felfuttatjuk 1 dl cukros langyos tejben. A többi hozzávalóból és a felfuttatott élesztõbõl lágy tésztát gyúrunk, és jól kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük, pihentetjük, majd átforgatjuk (levegõztetjük) és tovább kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük és 1,5-2 cm vékonyra nyújtjuk, majd sima szélû kerek kiszúróval szaggatjuk. Lemezre helyezzük és letakarva langyos helyen kelesztjük. Közben az olajat felforrósítjuk és 180-190°c-os olajban az idõközben megkelt fánkok, mindkét oldalát arany barnára sütjük. Vanília vagy csokoládé pudinggal vagy házi baracklekvárral tálaljuk.