Falafel sült fokhagyma mártással

2014-01-15

sponsored links


A falafel, vagyis a csicseriborsó fasírt arab specialitás, melynek a lényegét a fûszerezése adja meg szerintem, és nem is érdemes csínján bánni vele. A római köményt azért helyettesítettem, mivel hirtelen nem találtam az üzletben, de lehet, hogy így még jobban jártam, mert ennek a fasírtnak egyszerûen mesés az íze. Ezen túl, kihagytam belõle a csilipaprikát is, a gyerekek miatt.
A sült fokhagymamártás pedig amennyire egyszerû, épp annyira mennyei, fõleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét.
A kettõ együtt maga a menyország, a friss saláta mellé pedig még ezen is túltesz :)
Az utóbbi idõk legjobb étele számomra.

Hozzávalók:
  • 20 dkg csicseriborsó
  • 1 tojás
  • 1 közepes hagyma
  • 2 nagy cikk fokhagyma
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál petrezselyemzöld ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/01/falafe...

sponsored links

Keres?s