Falafel sült fokhagyma mártással

2014-01-15

sponsored links


A falafel, vagyis a csicseriborsó fasírt arab specialitás, melynek a lényegét a fűszerezése adja meg szerintem, és nem is érdemes csínján bánni vele. A római köményt azért helyettesítettem, mivel hirtelen nem találtam az üzletben, de lehet, hogy így még jobban jártam, mert ennek a fasírtnak egyszerűen mesés az íze. Ezen túl, kihagytam belőle a csilipaprikát is, a gyerekek miatt.
A sült fokhagymamártás pedig amennyire egyszerű, épp annyira mennyei, főleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét.
A kettő együtt maga a menyország, a friss saláta mellé pedig még ezen is túltesz :)
Az utóbbi idők legjobb étele számomra.

Hozzávalók:
  • 20 dkg csicseriborsó
  • 1 tojás
  • 1 közepes hagyma
  • 2 nagy cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld ...

Folytatás a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/01/falafe...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok