Fahéjas Cruffin

2018-03-07

sponsored links

Fahéjas Cruffin

Amint megláttam Évánál ezt a süteményt, ami lényegét tekintve a croissant és a muffin egyvelege, rögtön tudtam, hogy nekem ilyen kell! ? Jól döntöttem, hogy kiválasztottam, mert nagyon "bejött" finomságra is, készítésre is.
Hozzávalók a tésztához:
30 deka liszt
1 csipet só
1,5 deci tej
1 deka élesztõ
5 deka cukor
6 deka margarin
Tésztát megkenni:
6 deka margarin
3 evõkanál cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 teáskanál õrölt fahéj
Egyszerû módon kelt tésztát készítettem a hozzávalókból - csak úgy kézzel, még gépet se kellett elõvenni hozzá. A bedagasztott tésztát letakarva langyos konyhában duplájára kelesztettem.
Ezután lisztezett deszkán átgyúrtam, és hatfelé vágtam. Hat cipót formáltam a tésztából, és mindegyik cipót egyenként enyhén lisztezett deszkán kb.20x30 centis téglalappá nyújtottam (nem lett szabályos téglalap, de ez nem baj).
A kenni való margarint kéõlékeny lággyá melegítettem, belekevertem a cukrokat meg a fahéjat, és mindegyik téglalapot megkentem vele. A megkent tésztákat egyenként feltekertem a keskenyebb felénél megfogva. Középen hosszában kettõbe vágtam és külön-külön csiga formájúra tekertem úgy, hogy a vágott fele esett kívülre. Muffinsütõ formába tettem a kalácskákat - ebbõl az adagból éppen 12 darab lett - és még letakarva fél óráig kelesztettem õket.
A sütõt elõmelegítettem 180 fokosra, és fél óra alatt megsütöttem a cruffinokat - kívül szép ropógósak lettek, a belsejük foszlós.
Néhány mozzanat a készítésrõl
Porcukorral meghintve, vagy lekvárral tálalható - mi ezek nélkül is nagyon finomnak találtuk.
Köszönöm Évának a receptet! ? A kelesztési idõt leszámítva gyorsan, könnyen elkészül, biztos gyakran fogok ilyet sütni.
Az alja is szépen megsült - a belseje foszlós

Folytats a blogon ... https://tortafuggo.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s