Fahéjas-fûszeres hússal töltött gomba

2010-10-14

sponsored links


Nagy hatással volt rám a múltkori Sfeeha pizza ízvilága. A fahéjjal fûszerezett darált hús olyan izgalmas újdonság volt számomra, hogy további próbálkozásokra ösztönzött. Ezek egyike lett a töltött gomba. 
Bár a vége felé jár az idei gombaszezon, ez a fajta egész évben elérhetõ, elkészíthetõ. Amennyiben elõételként kínáljuk kisebb gombafejeket válasszunk, fõételhez viszont a nagyobbakat is használhatjuk.
Vendégváráshoz a gombafejeket elõre megtölthetjük, hûtõben tárolva a sütésig, tálalásig.

  • Hozzávalók

6 nagyobb fej gomba
3 evõkanál olívaolaj
1 kis fej salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg darált pulykacomb
1/2 kávéskanál õrölt fahéj
1/2 kávéskanál õrölt római kömény
1/4 kávéskanál reszelt szerecsendió
1 kisebb narancs reszelt héja
1 evõkanál zsemlemorzsa
1 dl zöldségleves vagy húsleves alaplé

bors
  1. A gombák szárát eltávolítom és felaprítom. Felforrósítom az olaj felét, megpirítom benne az apróra vágott salotta hagymát, majd a gombaszárat is hozzáadva addig pirítom, amíg a víz elpárolog. Hozzáreszelem a fokhagymát és további 1 percig fõzöm. Tálba szedve félreteszem.
  2. Ugyanebben a serpenyõben felforrósítom az olaj másik felét és hozzáadom a darált húst. Fehéredésig sütöm, villával alaposan szétnyomkodva. Hozzáadom a fahéjat, római köményt, szerecsendiót reszelek hozzá, belekeverem a narancs héját és hozzákeverem a hagymával pirított gombaszárat és zsemlemorzsát is. Sózom, borsozom.
  3. A húsos masszát beletöltöm a gombafejekbe, tûzálló tálba teszem õket, meglocsolom a zöldséges alaplével és 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt megsütöm. 


Folytats a blogon ... felholanyka.blogspot.com/2010/10/fahe...

sponsored links

Keres?s