Fagylalt siker Budapesten a kerületünkben

2017-06-19

sponsored links


A blogomban szoktam hírt adni rendezvényekrõl, versenyekrõl, sokféle programról, amelyek elsõsorban Budapesten találhatóak.
A mostani hírrel Budapesten belül Budán és azon belül is a II. kerületben - ahol én is élek - mûködõ cukrászdáról írok és a díjnyertes fagylaltjukról. Ez most nagyon aktuális, mert itt a nyár és erre a hétre nagyon meleget ígért a meteorológia.

Szegeden a Virág Cukrászda adott otthont Az év fagylaltja idei versenyének, amit már huszadik éve rendez meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
A cukrászdák és fagylaltozók gasztronómiai megmérettetésén részt vevõ közel nyolcvan fagylalt közül kettõ kapott aranyérmet, az egyiket a kerületünk egyik részében Pesthidegkúton levõ Frer Cukrászda hozta el.  
A szakmai zsûri a mentes kategóriában a cukrászda paleo feketeribizli fagylaltját találta a legjobbnak, ami óriási elismerés a cukrászda számára . mondta el Erdélyi Balázs cukrászmester.

"Lelkileg próbáltunk felkészülni arra, hogy idén díj nélkül érkezünk haza a versenyrõl, mivel rekord számú nevezõ volt. Tavaly bronzérmet szereztünk ugyanebben a kategóriában, ami megmutatta nekünk, hogy jó irányba tartunk. Egyre nagyobb igény van mentes fagylaltokra, süteményekre is. Az idei nyertes fagylaltunk nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tejet, glutént, tojást és egyéb állati eredetû alapanyagot sem, ötven százalék feletti gyümölcstartalommal készítjük, ez biztosítja fagylaltunk karakteres ízét és színét is, Jelenleg nyolc díjnyertes fagylalttal büszkélkedhetünk, köztük a legtöbb aranyérmes."

Itt olvashattok róluk






Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2017/06...

sponsored links

Keres?s