Fûszeres csirkemell ropogós répa csíkokkal (avagy szénakazal a tányéron)

2013-05-04

sponsored links

Nálam az élhetõ, hétköznapi paleo mûködik, amikor azt látom, hogy mindennapi alapanyagokból fantasztikus ételeket tehetek az asztalra. Megnyugtat a tudat, hogy mindenféle flancos alapanyag nélkül olyan étellel kápráztatom el kettõnket, amely akár egy reform étterem étlapján is megállná a helyét. Így lehet újra gondolni egy hagyományos alapanyagot. Jelen esetben a répát.

A legjobb receptek egyébként is két esetben születnek: az egyik, ha nagyon éhes vagyok és gyorsan kell valami finomat, a másik, ha kevés alapanyagból kell gazdálkodjak, mert épp a kievés fázisában van a hûtõ.
Na, ekkor kapcsol kreatív fokozatra az agy. :) A mai recept a második esetbõl született, amikor köretnek épp répát találtam, de már valami változatosabbra vágytam a sült répacsíkoknál. Minimál hozzávalókból maximális íz-élmény. Lehetne akár a gyorsan valami finomat kategória gyõztese is.



Fantasztikusan finom ropogós, chips élmény lett a vége. A répa enyhe édessége kiválóan passzol a savanyú uborkához és a hús fûszerességéhez.

Gyors ebéd fél óra alatt, ami teljesen új élményt fog adni.


Hozzávalók két fõre:

- 1 db kb. 50 dkg-os csirkemell
- gyros natúr fûszerkeverék
- 4 ek. paleolaj a hús sütéshez
- só, bors
- 2 nagyobb sárgarépa (kb. 40-50 dkg)
- 1 dl paleolaj a répa sütéséhez
- 4 db savanyú uborka


Elkészítés

A csirkemellet kifilézem (a húsos csont jó lesz levesbe), kb. 1 cm vastag szeletekre vágom (kb 6 szelet lesz belõle), a gyors fûszerrel, sóval, borssal ízesítem. Mehet is a felmelegített olajba oldalanként 5 percre. Szép pirult, fûszeres kérget sütünk rá.

A répát meghámozzuk, ha van zsülien szeletelõnk, azzal gyorsan felaprítjuk, ha nincs, akkor lereszeljük a nagyobbik lyukú reszelõn. Addig az olajat felmelegítjük és a nagy halom répacsíkot 3 részletben, kb. 5-7 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Itatóspapírra szedjük. Tálaláskor sózzuk, vagy valami fûszert teszünk rá.

Minden egyszerre elkészül, tányérra szedjük, mellé savanyú uborkát tálalunk. Mehet mellé házi ketchup vagy majonéz is, esetleg zöld saláta a savanyú helyett.

Így lehet 2 hozzávalóból fantasztikus ebédet komponálni.




Folytats a blogon ... ejjelnappalpaleo.blogspot.com/2013/05...

sponsored links

Keres?s