Expressz sütõtökös fánk

2017-02-14

sponsored links

Lehet, hogy egy kicsit megkéstem ezzel a recepttel, de én például még mindig fánk sütés elõtt állok. A hétvégére terveztem az igazi farsangit, ez amolyan ízelítõ, bár meg kell hagyni nagyon finom és gyorsabban is elkészíthetõ, mint az élesztõs, hagyományos. Amennyiben az idõnk is kevés, de mégis valami különlegeset szeretnénk, akkor érdemes rátekinteni és mihamarabb elkészíteni. Elõny, akinek van otthon sütõtökpüréje, de ha nincs bárhol lehet kapni, nem feltétlen kell bekapcsolnunk a sütõt és órákon keresztül sütögetni. Tudom, a nagy mennyiségû olaj miatt mondhatjátok, hogy nem olyan egészséges, de simán lehet használni kókuszolajat, de nem szívja meg magát, és lecsepegtetve egyáltalán nem lesz olajos.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.





Expressz sütõtökös fánk
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1/2 bögre sült sütõtökpüré
1 bögre teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
2 teáskanál sütõpor
1 csipet só
1/2 teáskanál õrölt fahéj
1/2 teáskanál mézeskalács vagy sütõtök fûszerkeverék
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre tej
2 evõkanál olaj

a sütéshez:
2 dl olaj

a tálaláshoz:
4 evõkanál nyírfaporcukor
1 teáskanál õrölt fahéj

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sütõport, a sót és a fûszereket. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral, az olajjal és a tejjel, hozzáadjuk a sütõtökpürét meg a lisztes elegyet. Simára dolgozzuk. 2 kiskanál segítségével forró olajba szaggatjuk és kisütjük a fánkokat. Az olaj ne legyen túl forró, mert ha túl gyorsan sül a fánk, akkor a közepe nyers maradhat.
Tálaláskor fahéjas nyírfaporcukorral hintjük meg.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/02/expre...

sponsored links

Keres?s