Exclusive interjú Pál Benjámin szüleivel. Kedvenc receptjük a gyömbéres csirkemell. Játék!

2017-02-12

sponsored links

Benjámin, Debóra, Eszter, Dániel és a szülõk
Az egész ország ismeri már. Az Eurovíziós Dalfesztiválra készült, már bejutott a tv-s elõdöntõkbe is. Bár nem lett döntõs, de üdítõ volt hallani azt a néhány mondatot, melyben a család fontosságáról beszélt. A Házasság Hete alkalmából hívõ házaspárt kerestem, akiket bemutathatnék a blogban, amikor megláttam a Pál Benjáminnal készült interjút a Parókia Portálon. A válaszai és a dalszöveg alapján úgy éreztem, hogy nagyon rendben van ez a srác. Szerettem volna megismerni a szüleit.



Pál Ferenc református lelkésszel és feleségével, Szilviával beszélgetek hitrõl, családról, a láthatón túli világról.
- Hogyan indult a házasságuk? Milyen értékek határozzák meg a mindennapjaikat?
- Néhány hónapja ünnepeltük 25 éves házassági évfordulónkat. Egy gyülekezeti ifjúsági táborban találkoztunk még fõiskolás-egyetemista éveinkben és két év múlva házasságot kötöttünk. Az értékrendünk ugyanabból a biztos forrásból táplálkozik, a Szentírásból (Biblia). Hamar felismertük ezt a ?közös pontot? és ez meghatározta közös utunkat.
-Mennyi idõt töltenek együtt?
-Már a jegyesség alatt együtt szolgáltunk fiatalok között, amit folytattunk a házasságkötés után is. Nagyon mozgalmas életet éltünk, élünk. Sok ? sok tábor, kirándulás és egy iskolaindítás van mögöttünk. És persze közben jöttek a gyerekek: elõször kétévenként Eszter, Debóra, Benjámin, majd bónusz ajándékként nyolc év elteltével Dani.
-Mennyire egységesek a gyereknevelésben?
-A gyermeknevelés terén teljes összhangban voltunk a tinédzser korig. Ott idõnként elbizonytalanodtunk, mi is a helyes szülõi magatartás.
-Vannak-e kialakult, családi szokásaik?
-A gyerekek teljesen természetes módon részt vettek mindenben, ami feladatunk, szolgálatunk volt. Jöttek a táborokba, kirándulásokra és a gyülekezeti alkalmakra. Az utóbbi tíz évben minden nyarunk meghatározó programja a kenu túra, amit csakis a Túron és a Felsõ-Tiszán tudunk elképzelni. Mostanában már minõsített idõként éljük meg, ha együtt vagyunk teljes létszámban, hiszen a nagyok már felnõttek, de ha hosszabb idõt sikerül együtt töltenünk, mindig elõkerül a Honfoglaló társasjáték.



-Szilvia elmondta, hogy õ fõz, és szinte minden nap együtt ebédelnek, és randizni is szoktak.
-Igen! A református kollégium vezetõje vagyok, így késõ délután, este végzek. Akkor telefonálok, és találkozunk a CBA-ban. Onnan hazasétálunk, beszélgetünk, megosztjuk örömeinket, nehézségeinket. Kocogni, biciklizni is szoktunk együtt. Elmondhatom, hogy egymás bizalmasai vagyunk. Ez nem volt tudatos döntés, észrevétlenül alakult így, de akkor vagyunk a legnyugodtabbak, ha egy táborban együtt vagyunk, szolgálunk a fiatalok felé.
-Van-e valamilyen kedves családi recept?
-Igen, szeretünk fõzni, különleges ételeket kipróbálni, nyáron bográcsozni. Egyik kedvencünk a gyömbéres csirkemell, amit kenu túrán bográcsos változatban is elkészítünk. Ilyenkor a férjem fõz.

Erdélyi tárkonyos gulyás fõ. Dani segít.

Itt apa és Benjámin fõznek évekkel ezelõtt.

-Benjámin arról beszélt az interjúban, hogy Istenre szeretne mutatni. 

Benjámin és Eszter Istent dicsõítõ énekeket énekelnek

Hogy alapozták meg a gyerekek értékrendjét?





-Talán az segített, hogy mindig törekedtünk arra, hogy minél több dolgot végezzünk közösen a gyerekekkel is. Az örömök, kudarcok, az együtt végzett feladatok összetartóvá tették a családot és mérlegre tették az általunk képviselt értékrendet. Istenünknek adunk hálát a mögöttünk lévõ évekért, bízunk benne, hogy nevelésünk hiányait kipótolja és gyermekeinket az Õ gondviselõ keze terelgeti tovább.
-Úgy legyen! Köszönöm a beszélgetést.


Végül a kedvenc recept:

Gyömbéres csirkemell paradicsomos nyakkendõtésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg nyakkendõtészta
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csomag újhagyma
  • ? fej fokhagyma
  • 1 db gyömbér (kb. 5-7 dkg)
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 5-10 dkg parmezán sajt (vagy más ízletes sajt)
  • 1 db narancs (100%-os narancslé is megteszi)
  • kristálycukor
  • egész bors
  • bazsalikom
A csirkemellet csíkokra vágjuk, és egy serpenyõben, kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkarikázott újhagymát, ízesítjük reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Frissen õrölt borssal fûszerezzük, sózzuk és belefacsarjuk egy narancs levét. Ízlés szerint kevés kristálycukorral édesítjük.
Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, és felöntjük vörösborral. Miután felforrt, beletesszük a félkeményre fõzött nyakkendõtésztát. Reszelt parmezánt szórunk bele, majd pár percig forraljuk.
Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
(Az eredeti recept a TV Paprikából való és kacsamellel készült)

És legvégül:
Játékra hívom a kedves olvasókat. A feladat a 
gyömbéres csirkemell vagy kacsamell elkészítése 
és közzététele a saját blogjában  a szokásos módon. 
Határidõ: február 28. 
Tehát:
1.legyen szíves jelezze a bloggertárs, hogy ebben a játékban vesz részt, 
2. hagyjon egy megjegyzést itt, hogy jelentkezik,,
3. küldje el a képet és a bejegyzés linkjét az agostonneani@gmail.com címre!
Blog hiányában is lehet játszani, akkor csak a képet kérem.
Ismeretleneket is szeretettel várok!

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/02/exclus...

sponsored links

Keres?s