Európa tálban sült oldalas és csirkecomb krumplival

2017-01-14

sponsored links

A tálat a Jézuska hozta, már alig vártam, hogy kipróbáljam.
Szeretem azokat az ételeket, amiket csak össze kell rakni és a nehezét a sütõ végzi helyettem.
Természetesen tepsiben is el lehet készíteni, alufóliával lefedve!
Nagyon finom szaftos és ízletes lett a krumpli, a fölötte sült hústól, ami szintén omlós és szaftos. Örülök, hogy ezzel a gyönyörûséggel bõvült a konyhám felszerelése.



Hozzávalók:
kb 2 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
1 kg oldalas
6-8 db csirkecsomb
kb 2-3 dkg vaj
bors
ízlés szerint további fûszerek:
nálam kakukkfû
pirospaprika
oregáno
kömény


Elkészítés:

Elsõ lépésként az Európa tálat be kell áztatni langyos vagy hideg vízbe.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk! A hagymát megpucoljuk és negyedelve lekarikázzuk. A tál alját a vízbõl kivéve egy konyharuhára tettem, a tetejét még hagytam ázni.
Jöhet is a rétegezés: alulra mehet egy réteg burgonya, majd erre a hagyma 1/3 része, sózzuk,borsozzuk a réteget és jöhet a következõ, megint krumpli és a hagyma 1/3 része, só, bors.



A fûszereket egy kis tálba ízlés szerinti arányban összekevertem, így nem kellet külön-külön dolgoznom velük. Jöhet a hús. Én a krumpli tetejére pakoltam és ott mindkét oldalát alaposan befûszereztem, így a fûszerekbõl jutott a krumplira is bõven, rátettem a maradék hagymát és a vajat, majd a vízbõl kivett tetõvel lefedtem.



Az egészet hideg sütõbe toltam! Légkeverésre kapcsoltam 200 C-ra és így sütöttem 1,5 órát. Tálalás elõtt kb 10 percet tetõ nélkül pirítottam, hogy a hús szép piros legyen!
Omlós, szaftos és finom a vasárnapi asztalon is megállja a helyét!
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg

Folytats a blogon ... csipetkeblog.blogspot.com/2017/01/eur...

sponsored links

Keres?s