sponsored links

erjedetlen must- télire tartósító nélkül

2012-04-10

sponsored links


Nem aktuális, nem Húsvéti, de ősszel legnagyobb kérdéseim a musttal kapcsolatosak voltak, így amíg még el nem felejtem, leírom a tapasztalataimat. 

Először is: milyen szőlőből érdemes csinálni?
Hogy kell eltenni, hogy ne forrjon fel?
Hogy kell tárolni? Miben, milyen körülmények között?

1.) Az első dolog, amire rájöttünk: mustot nem a legfinomabb csemegeszőlőből kell csinálni. Brutálisan édes lesz. Tökéletesen elég a borfestésre használt szőlő, sőt tulajdonképpen még finomabb is lett a belőle készült must, mint az ennél sokkal drágább saszlából csinált. 
2.) A különböző típusú szőlőket nem szabad keverni. 
3.) Sokáig filóztunk rajta, hogyan tisztítsuk meg a szőlőt, sajtoljuk ki a levet: sutuljunk vagy ...

Folytatás a blogon ... haddegyemmeg.blogspot.com/2012/04/erj...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok