Epres lepény

2018-06-13

sponsored links


-->


Ez a legegyszerûbb, és legfinomabb lepény, más gyümölcsökkel is gyakran készítem. Nálunk ebben az idõszakban még érik az eper, ezért most azzal sütöttem.

Hozzávalók: 

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipetnyi só
  • a tetejére: 60 dkg eper

Elkészítése:

  • A tojássárgáját a cukorral, meg a vaníliával fehéredésig habosítjuk, majd kikavarjuk a vajjal, végül pedig hozzáadjuk a lisztet a sóval. 
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. 
  • A tésztát egy közepes méretû tepsibe simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk megmosott, megpucolt, és félbevágott eperrel. 
  • 180 fokos sütõben, kb 35 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hûlt, nagyobb négyzetekre vágva tálaljuk.

Tipp: Fahéjas porcukorral is megszórhatjuk tálaláskor.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/06/epres-...

sponsored links

Keres?s