Epres csokoládés csiga

2015-05-06

sponsored links

Epres desszertet kívántam, így esett a választásom egy ilyen kombinációra. A szõlõmaglisztet lehet helyettesíteni sima liszttel, akinek nincs.

Epres csokoládés csiga

Hozzávalók: 55 dkg liszt, 5 dkg szõlõmag liszt, 3 dl tej, 2,5 dkg friss élesztõ, 10 dkg vaj, 0.5 teáskanál só, 2 evõkanál kristálycukor, 1 tojás; a töltelékhez: 8 dkg vaj, néhány evõkanál porcukor, 50 dkg eper, 3 marék csokilencse (lehet darabokra tört csokoládé is).

Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben az élesztõt felfuttatjuk. A többi tejet is meglangyosítjuk, megolvasztjuk a vajat és belerakjuk a tejbe. Hozzáadjuk a sót, a többi cukrot, és a tojást. A liszteket egy tálba rakjuk, hozzáöntjük a felfutott élesztõt és a vajas-tojásos tejet. Összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarjuk és ...


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2015/05/06/epres-...

sponsored links

Keres?s