Epres csirág

2015-05-18

sponsored links


A tavaszi szezon egyik legnagyobb kedvence a csirág. A Bosnyák téri piacon van egy termelő, akinél minden pénteken tetemes mennyiségű spárgát vásárolok. A szezon szerinte max június közepéig tart idén, ami még kb 4 hétvége - nem sok.

Kedvenc ételünk a szalonnás csirág, most borsos-bazsalikomos eperrel. 

Egy kg spárgát folyó víz alatt megmostam, majd mindegyiket megroppantottam. Épp ott törnek el, ahol a fás/nem fás rész elválik.

Nagyobb serpenyőben apróra vágott csemege szalonnát olvasztottam úgy, hogy a spárgával és sóval együtt kerültek az edénybe. Ahogy olvadt ki a szalonna, úgy vonta be a fokozatosan puhuló csirág ...

Folytatás a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2015/05/epr...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok