Entremetier

2010-08-21

sponsored links

Az elmúlt hetekben kezdett kicsit unalmassá válni a munka, mivel rengetegen jöttek a bárba is, nem csak az ikarus étterembe és elsõsorban én felelek a bár mise-ért és szervízéért. Régebben sokkal többet fõztem az Ikarus ételekbe, de így egy átlagos teltházas nap úgy néz ki, hogy csinálom a reggeli szervízt, felfõzöm a bár mise-ét és utána csinálom az Ikarus felfõzését. A déli szervíz alatt annyian jönnek a bárba, hogy teljesen lefoglal, mellette csak a tálalásban és egyéb apróságokban tudok segíteni az Ikarus szervízében. Este detto. Két pálya van, a húsos, amit az aktuális chef de partie csinál és a köretes, azaz entremetier. A Chef Martin már többször is mondta, hogy többet mozogjak a köretes pályán, de sokszor idõm sincs rá illetve kollega függõ is. Van aki akkor sem enged oda, ha van idõm, nem azért mert nem lenne neki is könnyebb, hanem mert ki akar @]]Ð[Ä-ni velem.-) van is vitánk rendesen, sajnos...
De ma végre megtört a jég. A Chef teljesen korrekt volt és elkezdett baszogatni, hogy ha én mindig csak reggelit meg bárt akarok csinálni, neki mindegy, de azt hitte fejlõdni akarok. Nagyon érzi amúgy, hogyan lehet motiválni a munkaerõt. Mindig megtalálja a legmegfelelõbb hangot, legyen szó leszúrásról vagy dícséretrõl. hihetetlenül jó vezetõ, szakember és EMBER!
De mindezt meg is erõsítette azzal, hogy mondta a posztunkon, ma este pedig a Peter fog köretezni, Bitschy kollega felügyel, õ a felelõs de minél többet csináljak. Bitschy csinálja a bárt ha lesz vmi. Szerencsére a bár is eléggé bepörgött, így "viszonylag" egyedül maradtam, de természetesen ha kérdésem volt, mindig itt volt mellettem Patrick a húsoson és az istenáldása Tomy, aki nálunk segített be. Így elsõre 30 plusz 22 fõ volt, nem ment zökkenõmentesen, egy tojás elsózva, egy pak-choy-jal kevesebb, de kiabálás nélkül lement a szervíz és nem volt nagyobb probléma.
Ennél persze csak nehezebb lesz, remélem eljön az idõ, amikor minél többet lehetek a köretesen, de ehhez az is kell, hogy egy bizonyos kolléga ne legyen ott, mert õ csak hátráltat és keresztbe tesz ahol csak tud.
Szóval nem egyszerû ez a pop-szakma:-)

Folytats a blogon ... stagiare.blogspot.com/2010/08/entreme...

sponsored links

Keres?s