Elõ a kanalakkal

2017-12-08

sponsored links

Eszméletlen gyorsasággal közeledik a Karácsony. Meg akartam osztani pár kedvenc receptemet ihletõdés gyanánt a Facebook oldalon, de szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy az utóbbi idõk legjobbjai nincsenek is fent a blogon, csak a Kifõztükben. Ott meg ugye nincsenek fent a szénhidrát adatok, ami azért nem mindegy. Bár elmondhatnám, hogy becsülettel tartom most is a diétát. De nem akarok hazudni, gyakran lecsúszik egy-egy bolti túrós táska. De azért ha fõzök vagy sütök, az továbbra is mindig a megfelelõ alapanyagokból készül. Csak hát mostanában 5 másodpercet, ha bír Prüccs felügyelet nélkül, így a konyhai tevékenykedés arra az idõre korlátozódik, mikor felcsapom a hátamra, de akkor is folyton helyet kell változtatni, hogy történjen valami, különben a megmaradt hajamat is kitépi. Így a fõzés is kizárva többnyire, örülök, ha mosogatni jut idõm, meg az õ kajáját elkészíteni. Õ bezzeg nagyon finomakat eszik. :)
Szóval erõt vettem magamon és gyorsan felrakok egy receptet. Õszintén szólva nehéz volt választani a sok várakozó közül, de most valahogy ezt kanalaznám a legszívesebben. :) Egyébként pillanatok alatt elkészíthetõ, szóval elõ a kanalakkal és hajrá! :)

A  recept megjelent a Kifõztük online gasztromagazinban is.

Gesztenyés-csokoládés pohárkrém 


Hozzávalók 4 nagyobb vagy 8 kisebb adaghoz
a gesztenyés réteghez:
12,5 dkg Maroni gyorsfagyasztott natúr gesztenye
1,25 dl habtejszín
2 dkg nyírfaporcukor
a csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé (80% kakaótartalmú vagy diabetikus)
75 ml habtejszín
a tetejére:
2 dl habtejszín
1,5 dkg nyírfaporcukor
cukrozatlan kakaópor

A csokoládés réteghez a tejszínt forráspontig hevítjük, beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverjük. Felhasználásig szoba-hõmérsékletûre hûtjük. A gesztenyés réteghez lágy habbá verjük a tejszínt, majd elvegyítjük az áttört gesztenyével és a nyírfaporcukorral. A felsõ réteghez a tejszínt a nyírfaporcukorral kemény habbá verjük.
A poharakban eloszlatjuk a gesztenyés krémet, erre kerül a csokoládékrém, legvégül a tejszínhab, amit megszórunk kakaóporral.

CH tartalom: 12 g CH/fõ
Kalóriatartalom: 260 kcal/fõ
(8 kisebb adagra számolva - a képen a poharakban 4 adagos mennyiség látható)







Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2017/12/elo-kana...

sponsored links

Keres?s