Elszúrtam, vagy még sem???? avagy így születnek a legnagyobb kedvencek

2010-09-14

sponsored links

Az elmúlt 4 hétben, most már bátran kijelenthetem, hogy sikerült megismerkedni nagyjából a környékkel tehát kezdek egyre otthonosabban mozogni a városban. Most már sikerül úgy sétálgatni a városban, hogy nem attól tartok hogy Úristen eltévedek, hanem képes vagyok gyönyörködni, nézelõdni és élvezni a Szajna hídjain áldogálva a késõ délutáni napsütést, miközben szemben rámmosolyog az Eifel torony :) Ez az amire már olyan régóta vágytam. Végre a magaménak érzem ezt a várost és a szépségeit, most már én is a részének érzem magam, a nyelvvel is egyre jobban boldogulok és mintha a kisugárzásom is megváltozott volna, mert már nem külföldinek néznek az üzletekben, tehát már nem Good Morning-gal üdvözölnek, hanem Bonjour-ra, ennek valószínûleg az az oka, hogy már lazábban mozgolódok, tehát feloldódtam és ez leolvasható rólam....

Tegnap, reggeli közben szépen kigondoltam a napi programot: elmegyek a közértbe, veszek tejszínt meg csokoládét és végre elkészítem az elsõ igazán francia tortámat, amivel majd a blogon is büszkélkedhetek. Õ lett volna a Tarte au mousse au chocolat, ha sikerült volna csokoládé mousse-t készíteni, de sajnos nem így lett, befucssoltam. Már kész volt a piskóta, gyönyörûre sikerült, majd nekiálltam a mousse elkészítéséhez. Szépen haladt minden, amíg a zselatin szét nem rombolta a gyönyörû tejszínhabomat, így keletkezett egy folyós csokikrém a lágy és könnyed csokoládé hab helyett. Nagyon mérges voltam, legszívesebben tányérokat törtem volna, aztán jött az Isteni sugallat.... eszembe jutott hogy nyárom többször csináltam csokoládé mousse-t amit a fagyasztóban csokifagyivá varázsoltam és mindenki imádta. Tehát úgy döntöttem ráöntöm a csokikrémet a tortaformában pihenõ piskótára és lesz belõle egy isteni csokifagyi torta!
Eredetileg is így nézett volna ki az elképzelt torta csak épp fagyasztó segítsége nélkül, tehát kinézetre egyezik csak állagra különbözik, de úgy gondolom hogy az íze mindezt feledésbe meríti.
Amikor este hazaérkeztek a szülõk megkérdezték, hogy mivel töltöttem a napomat én pedig könnyedén azt válaszoltam: Készítettem egy fagyitortát! Nekik pedig eszükbe sem jutott kételkedni a feleletemben, szerencsére nem tûnt nekik fel semmi a turpisságból, elvoltak ájulva a legújabb találmányomtól, így elégedetten hajthattam álomra a fejemet. :)


Fagyos csokoládé mousse torta:
Hozzávalók, a piskótához:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 60g étcsokoládé
- 60g vaj
- 2 ek. langyos víz
A csoki moussehoz:
- 3 tojás
- 2dl tejszín
- 1 cs. habfixáló
- 100g étcsokoládé
- 100g porcukor
- egy csipet só
- egy csipet fahéj
Elkészítés:
A piskótához a csokoládét és a vajat összeolvasztjuk mikróban. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját pedig a cukorral és az olvasztott csokoládé-vaj keverékkel és vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet és végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. 170 fokon 30perc alatt készre sütjük.
A csokimousse-hoz gõz felett felolvasztom a csokoládét egy csipet sóval és egy csipet fahéjjal. A tejszínt kemény habbá verem egy csomag habfixálóval. A tojásfehérjét szintén kemény habbá verem a porcukor egyik felével és egy csipet sóval. Innentõl gyorsan kell dolgoznunk majd mert a csokoládé hamar megdermeszti majd a krémet, tehát: a tojássárgáját pár pillanat alatt összehabosítom a porcukorral, majd belekeverem az olvasztott csokoládét. Ezután gyorsan, de azért odafigyelve hozzáforgatom nagy mozdulatokkal a tojásfehérjét, vigyázva hogy össze ne törjön a hab. Innentõl lassíthatunk a tempón, mert már csak az a dolgunk hogy a tejszínhabot hozzákeverjük és a kész csokihabunkat rákenjük a tortaformában heverõ piskótánkra majd hagyjunk neki pár órát relaxálni a fagyasztóban! :) Megjegyzés: Használhatunk zselatint is a tejszínhabhoz és ha nem rontjuk el akkor valószínûleg fagyasztásra nem is lesz szükség ;)

Folytats a blogon ... gozgomboc.blogspot.com/2010/09/elszur...

sponsored links

Keres?s