Elsõ lépés - és egy finom reggeli: sütõtökös gofri

2011-11-03

sponsored links

Tehát akkor fogyókúra, tegnaptól.
Elõször is, aki velem tart, annak ajánlom figyelmébe ezt az írást az alapelvekrõl, mert vannak bizonyos dolgok, amiket el kell határoznunk.
Az egyik ilyen, hogy senki után nem esszük meg a maradékot. Anyósom szokta mondani, amikor különösen nehéz szívvel dobott a kukába valami ételt, hogy "majd úgy vesszük, mintha megettük volna". Ismerjük el, hogy a világon senkivel nem teszünk jót, ha megesszük a tányéron hagyott falatokat. Nekünk viszont plusz kalóriákat jelentenek, és egy újabb okot arra, hogy majd holnaptól kezdjük el a fogyókúrát. Vagy diétát. Vagy életmódváltást, kinek hogyan tetszik.
A másik, hogy nem koplalunk! Ajánlom, hogy tartsatok otthon puffasztott rizst, vagy búzát, én abból szoktam enni, ha rám tör az éhség. Koplalni nem szabad, az a testnek sem, és a léleknek sem jó. A koplalással levetett kilók pillanatok alatt vissza is jönnek, úgyhogy csak kevés ideig vagyunk elõbbre ezzel a módszerrel.
Három: vegyünk érzékeny búcsút a fehér liszttõl, és a fehér lisztbõl készült sütiktõl, péksütiktõl, és kezdjünk el alternatív irányokba elmozdulni. Használjunk például teljes kiõrlésû tönkölylisztet, zabpehelylisztet, elkészíthetjük a Szóó Judit-féle kilófaló lisztkeveréket (nem tudom, én annak az összetételét beírhatom vajon ide, vagy nem?), vagy, aki bírja pénztárcával, vehet norbis liszteket (meg akit nem zavar a sok adalékanyag, persze).
Négy: a mozgás, az elkerülhetetlen. Én továbbra is a callaneticset tartom a legjobbnak, de kétségkívül unalmassá válik a gyakorlatsor viszonylag hamar. Én filmet nézek közben...
De például napi 15 perc séta (nem andalgás) is sokat számít.

Ezek után jöjjön egy recept: ma reggel találtam ki magamnak, és a nagyobbik lányomnak, aki már egy ideje kéri, hogy neki külön nem hizlaló ételt készítsek.
Kellett hozzá: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s