sponsored links

Elefántszem

2012-02-29

sponsored links


Sosem voltam édesszájú, igazából most sem vagyok az. De azért van egy-két kedvenc. És ez nagyon az :) Régebben minden családi összejövetelen ott volt süteményes tálon, aztán szép lassan átvette más a helyét...
Nemrég otthon voltam, kaptam az alkalmon és elkértem a receptet mamámtól. Egy picit csiszolgattam rajta és ma elkészítettem. Hú, nagyon jó lett! ;)

Ui: nekem sajna nincs gáztepsim, mert az előző lakó lenyúlta. Abban pedig jobb lett sütni a piskótát, szebben lehetett volna feltekerni. Gáztepsihez 6 tojásból süssük a piskótát, a krémet pedig 15 dkg dióból készítsük el. (A többi hozzávaló arányát pedig szépen kiszámoljuk :))

Elefántszem

Piskóta ~24x28-as tepsihez:
4 tojás szétválasztva, 80 g nádcukor, 80 g liszt, 15 g kakaópor
Diós krém: ...

Folytatás a blogon ... sutisarok.blogspot.com/2012/02/elefan...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok