Egyszerû és nagyszerû: lekváros piskótatekercs

2017-01-10

sponsored links


Ez a klasszikus lekváros piskóta még mindig favorit. Ez van. Fõleg, ha túlteng a hûtõnk tojásban. Nálunk most épp ez a helyzet, így felhasználási módot kerestem rá.
Egy finom puha piskóta tésztába beleharapni, amelybõl kifolyik a házi barack lekvár, mennyei és még mindig elutasíthatatlan! A receptet az apróséf oldalán találtam ITT! Kétszer készítettem el eddig, mondom is mik a tapasztalataim.




Hozzávalók:
5 db tojás 

90 g búzaliszt 
90 g kristálycukor
400 g baracklekvár



 
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tojásfehérjéket felverjük robotgép segítségével. A cukros tojássárgájába óvatosan beleforgatjuk -hogy a hab ugye ne törjön össze- a felvert fehérjéket. Majd a kimért lisztet is kisebb adagokban bele szitáljuk és óvatosan elkeverjük. Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és elõmelegített 180 fokos sütõben 25 percig sütjük. A fent megadott linken minden mozzanat gyönyörûen illusztrálva vagyon! :) Elõfordulhat, hogy sütés közben már 15 percnél barnul a piskóta teteje. Ha nagyon aggódnánk, nyugodtan letakarhatjuk egy sütõpapírral. 

Amikor megsült a piskóta, óvatosan lehúzzuk róla a sütõpapírt és egy másik sütõpapírra helyezve, még melegen feltekercseljük és hagyjuk így kihûlni. Ha kihûlt, megkenjük a lekvárral és hûtõbe tesszük pihenni. Javaslom, hogy tekerjük be fóliával, mert még képes kiszáradni! Kár lenne érte! :D


Na de most! A receptben megadott sütõméret nem a hagyományos tepszi, hanem a kisebb fajta. Elõször ebben sütöttem. Gyönyörû vastag lett a tészta, de feltekerni szinte alig lehet és megtömtem a 400 g lekvárral, ami konkrétan a szeletelésnél kicsurgott belõle. Nos így is finom volt, aki ezt választja.

Ha a hagyományos nagy tepsiben sütjük, szépen tekercselhetõ lesz, de vékonyabb a piskóta tészta. Nos döntse el mindenki kedvére, melyiket választja!

Egy biztos, nagyon finom a piskóta tésztája, jó recept!











Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2017/01/egysze...

sponsored links

Keres?s