Egyszerû paprikás csirke
sponsored links
Tegnap egy nagyon érdekes dolog történt. Egyszerû csirkepaprikást készítettem ebédre. Amikor épp készen lett, olyan jól nézett ki, hogy gyorsan lefotóztam. Már mindenki nagyon éhes volt, így csak magában a lábasban, nemes egyszerûségében. Aztán megmutattam az egyik közösségi oldalon is csak úgy, leírás nélkül. Nem is gondoltam volna, hogy valaki recept után érdeklõdik majd, de így történt.
Akkor lássuk, hogy nálam miképpen készül:
Hozzávalók 4 fõre:
*1 kg csirkecomb
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*1 púpos ek zsír
*1 púpos tk fûszerpaprika
*2 púpos tk házi darált paprika
*0,5 kk õrölt bors
*1 csapott tk só
A megtisztított, és nagyobb kockára vágott hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a lángról lehúzva hozzáadjuk a fûszerpaprikát, borsot, darált paprikát, és jól összekeverjük.
Beleforgatjuk a megtisztított húst. Megszórjuk a sóval.
Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Fedõ alatt, mérsékelt lángon addig fõzzük, míg a villa hegye könnyen a húsba megy.
Ezután a fedõt eltávolítva hagyjuk a maradék vizet elfõni. Közben érdemes óvatosan néhányszor átmozgatni, hogy véletlenül se ragadjon oda a hús.
Melegen nokedli, kifõtt tészta, esetleg tarhonya körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.