Egyszerû kávékrémes torta

2018-05-20

sponsored links




Olyan régen vágyom már valami kávés sütire, ma végre rászántam magam, és ebéd után megsütöttem egy kakaós piskótát, amit kávés krémmel töltöttem meg. Nem túl édes, de nekem nagyon bejön. 
A piskóta a szokásos 6 tojásos kakaós piskóta, ami kedvenc csokitortánknak is az alapja.
A krém hozzávalói:
4 dl tej, 5 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 evõkanál csokis kapucsínó por, 2,5 evõkanál instant kávé, 25 dkg margarin

3 dl tejet felforraltam 5 evõkanál cukorral, amikor forrt, hozzákevertem a kapucsínó port és az instant kávét, majd hozzáöntöttem az 1 dl tejben feloldott vaníliás pudingport és készre fõztem. Kihûlés után margarinnal alaposan kikevertem és betöltöttem a piskótába. A tetejét pici kapucsínóporral szórtam meg, de az nem szükséges.  Kb. fél órát pihent a hûtõben, utána kóstoltuk. Nem kellett csalódnom, mert isteni kávés finomság lett.



A szeletelésen változtattam most, elõször középen kettévágtam a tortát, aztán a vágásra merõlegesen kezdtem középen a szeletelést.
Amikor a két középsõ szeletet kivettem, a tortát összetoltam, hogy ne száradjon meg a vágási felület. Az ötletet az interneten láttam régebben, de csak most próbáltam ki és eddig jónak találom :). 




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2018/05/egyszeru-...

sponsored links

Keres?s