Egyszerû kukoricakrémleves

2017-01-09

sponsored links



Már valamikor nagyon régen készítettem kukoricakrémlevest és most ismét szembe jutott. Roppant egyszerû és finom is. Most konzerv kukoricát használtam hozzá, de akár mirelitbõl sem rossz, csak akkor egy picikét érdemes tovább fõzni. A kicsik kedvéért én átpasszíroztam, de akit nem zavarnak a kisebb darabkák, egész nyugodtan el is hagyhatja ezt a mûveletet.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 családi kukorica konzerv (50 dkg töltõsúly)
*1 nagy fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*6 dl víz
*2 dl sûrû tejszín

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegett kukoricát.
Felengedjük vízzel (ha van húsleves alaplé, az még jobb), és ízesítjük a fûszerekkel.
Lefedve addig fõzzük, míg a kukorica megpuhul. Egy kevés kukoricát hagyunk a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítjük. A tejszínt egy kevés forró lével felhígítjuk (hõkiegyenlítést végzünk, majd a levesbe csorgatjuk, és ha jól átforrósodott, elzárjuk.
Melegen, a félretett kukoricával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/01/egysz...

sponsored links

Keres?s