Egyszerû gombócleves fillérekbõl.

2017-03-16

sponsored links




Bátran mondhatom, hogy ez a legegyszerûbb gombócleves, melyet szinte fillérekbõl az asztalra tudunk varázsolni. Mindamellett hogy igen egyszerû leves, nagyon finom. Gyerekkoromban az anyu, bizony sokszor készítette, felhasználva hozzá a krumpli, és a tészta fõzõlevét is. Olyankor a második fogás általában mákos nudli, vagy éppen lekváros derelye volt. Én nagyon szerettem ezt az egyszerû levest, és kezdõ háziasszony koromban többször is fõztem, aztán valahogy feledésbe merült. Nemrégiben Alíz a Székely Konyha háziasszonya az egyik adásban hasonló gombóclevest készített, így eszembe juttatta az anyuféle levest. (Alíz levesfõzésrõl készült videója itt megnézhetõ) Mivel éppen mákos nudlit (recept itt megtalálható) terveztem be ebédre, így minden adott volt, (volt krumpli fõzõlé, tészta fõzõlé, és krumplis tészta a gombócokhoz) hogy gombóclevest készítsek mellé.





 Hozzávalók:

1 db vöröshagyma (nagy)
2 ek olaj (v. 1 ek zsír)
2 tk ételízesítõ
1 tk pirospaprika
1,5 dl tejföl
2,5 dl krumpli fõzõlé
3 dl tészta fõzõlé 
levesbetétnek ízlés szerint apró krumpligombóc





A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. A krumplis tésztából formázzunk kisebb gombócokat.

Az olajat (v. zsírt) hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, öntsük fel a krumpli, és a tészta fõzõlevével, majd sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítõt, és fõzzük kb. tíz percig.

A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd csorgassuk a forrásban lévõ leveshez.

Ezután tegyük bele a krumpligombócokat, majd várjuk meg még feljönnek a leves tetejére, és fõzzük tovább még pár percig, majd vegyük le a tûzrõl, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg snidlinggel, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/03/e...

sponsored links

Keres?s