Egyszerû, de imádnivaló süti barackkal és pudinggal

2017-03-14

sponsored links

Sült barack, lágy krém és puha süti ? jöhet!

Nemrég édességet kívánt a család. Elég édesszájúak, de mivel én nem vagyok, szégyenszemre elég ritkán jutnak sütihez?

Ilyenkor mindig beütöm a keresõbe, hogy ?egyszerû süti? vagy ?gyors süti? és a legszimpatikusabbat készítem el.

Most ezen volt a sor, amilyen egyszerû, pont olyan finom ?

Itt találtam.



Barackos-pudingos süti



Hozzávalók kb. 18, 10 cm-es darabhoz:

50 dkg liszt + a nyújtáshoz

2,5 dl tej

4 dkg élesztõ

1 csipet só

5 dkg + 1 csipet cukor

7,5 dkg + a kenéshez

1 tojás

5 dkg cukor + a szóráshoz

1 citrom héja



1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

3 ek cukor



8-10 õszibarack (mérettõl függõen) (télen egy konzerv)

Porcukor a szóráshoz



A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, egy fakanállal összekeverjük. Belekockázzuk a vajat, kezünkkel morzsásra dolgozzuk, mélyedést késztünk a közepébe. Beleöntjük az élesztõs tejet, beleütjük a tojást, belereszeljük a citromhéjat. Megdagasztjuk, elég ragacsos tésztát kapunk. Nedves konyharuhával letakarjuk, addig elõkészítjük a többi hozzávalót.

A pudinghoz 3 dl tejet egy kis lábasba öntünk, forralni kezdjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Visszaöntjük a lábasba, beleszórjuk a cukrot. Habverõvel folyamatosan kevergetve besûrítjük, félrehúzzuk a tûzrõl.

A barackokat meghámozzuk (a befõttet nem kell ? ), cikkekre vágjuk.

A tésztát alaposan lisztezett deszkán átgyúrjuk, másfél centisre nyújtjuk. 8 centi átmérõjû kiszúróval köröket szaggatunk belõle, 5 centi távolságra egymástól tepsire ültetjük. Kanállal mélyedést nyomunk a közepébe, belekanalazunk a pudingból, ráteszünk 1-2 darab barackot. Ha nem elég édes a barack, szórjunk rá kevés cukrot (befõttet nem kell). 190 fokos sütõbe toljuk kb. 20 percre, kivéve rácson kihûtjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!



Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s