Egy pohár fenséges reggeli (vagy könnyû vacsora) - 10 perc alatt

2012-01-07

sponsored links


Valami könnyûre, ízletesre, színesre és nagyon finomra vágytam. Nem volt kedvem nagy mutatványokhoz. Mostanában sokkal kevesebb tojásételt készítettem, így mindenképpen a tojásra esett a választásom, mint fõ alapanyag.

Eszembe jutott, hogy nyáron milyen fenséges, izgalmas ésmutatós reggelit készítettem magamnak - pohárban. Persze meghatározza a poharas reggelik összetételét, hogy éppen milyen alapanyagok állnak még rendelkezésre a friss, tanyasi vagy mélyalmos tojáson kívül. Ugyanakkor a kombinációk száma végtelen, így nehéz megakadni a kiegészítõkkel akkor is, ha éppen bevásárlás elõtt állunk.

Valamilyen zöldség vagy sajtféle, illetve nyers sonka, bacon vagy füstölt, húsos szalonna majdnem, hogy elengedhetetlen, ha igazán tartalmas és különleges ízeket, valamint szemgyönyörködtetõ látványt szeretnénk elérni.
A nyári mascarpónés spenóttal dúsított reggelim pohárban, valami mesés volt, mind ízre mind látványra. Ez a változat, amolyan téliesített változata lett. Ezek a gazdag lágy tojásos reggelik üvegpohárban felszolgálva még látványosabbak, még izgalmasabbak. Ugyebár tudjuk, az ételek kóstolása a látvánnyal kezdõdik, a szemünkkel kerül elõször letapogatásra.

Felvágtam 2, olyan 3 mm vastag szelet hagyományos füstölésû, húsos füstölt szalonnát. Felforrósítottam a ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s