Egy majdnem tökéletes körözöttes pogácsa

2015-11-20

sponsored links

korozottes_pogacsa2.jpg

Amikor elõször készítettem ezt a pogácsát, akkor még csak simán túróval készült és csak egyféle lisztbõl. Az interneten találtam is több túróspogácsa receptet, amikbõl az idõk folyamán el is készítettem párat, de igazából egyik sem jött be 100 százalékosan. Fõleg az állaguk nem tetszett, mert amúgy finomak lettek, de túl tömörek is egyben. Az élesztõs verziók jobbak voltak. Aztán elkezdtem kísérletezni a lisztekkel és rájöttem, hogy teljes kiõrlésû liszt mindenképp kell bele, de csak azzal túl "fûrészporos" szájérzetû lesz, kell hozzá sima liszt is. A hûtõben pihentetés/kelesztés is nagyon fontos és immár három órát tölt a hûtõben átgyúrás, hajtogatás és kiszaggatás elõtt. Jó lett, egy ideig így készítettem, mígnem egyszer kitaláltam, hogy ha már túró, legyen az ízesített, mint a körözött, mert azt nagyon szeretjük.

Aztán már ez lett a kedvenc, erõteljes ízével, már-már töpörtyûs pogácsára emlékeztetõ zamatával. Legutóbb viszont, amikor készítettem egy dupla adagot, nem volt elég BL55-ös lisztem és ezért egy részét félfogós lisztel helyettesítettem. Szerencsére mértem és felírtam a liszt mennyiségeket és milyen jól tettem, mert az eddigi legjobb állagot sikerült elérnem most, mintegy ...


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2015/11/20/e...

sponsored links

Keres?s