Egy kis esti érzelgõsség

2017-12-11

sponsored links

Azon gondolkodtam ma vasalás közben, hogy vajon hány év kell egy ruhatár kicserélõdéséhez. No persze nem a nõi ruhásszekrényre gondolok, mert annak tartalma gyorsabban változik, mint a forgószél. Ellenben az Uram ruhatára inkább tekinthetõ állandónak. És az elmúlt hónapokban többször szembesültem vele, hogy le kellett selejteznem bizonyos ruhákat - elkoptak, kiszakadtak, stb... Pedig én vettem õket neki. Hiába, ez is az idõ múlásának a jele. Eljön majd az az idõ is, amikor a szekrényben már csak a közös élet során beszerzett ruhadarabok fognak lógni.
Lehet, a hormonok teszik továbbra is, de valahogy meghatódtam és el is szomorodtam, mikor ezeket az elhasznált darabokat selejteztem. Sok emlék kötõdött hozzájuk (no persze nem egy pár lyukas zokniról beszélek :)). És persze öröm is volt mindebben, hiszen ez is a közös és egyre hosszabb utat jelképezi.
Oké, most már abbahagyom az érzelgõsséget. Inkább hozok egy újabb receptet, bár ez is passzol a hangulatomhoz, mert ideális téli estéken a kanapéra kucorodáshoz. :) És nem utolsó sorban remek gasztroajándék is karácsonyra. :)

A hozzávalók a Magosboltban szereztem be, a recept a Kifõztük online gasztromagazinban is megejelent.

Fûszeres almatea-keverék

Hozzávalók
3 dkg natúr aszalt almakocka
1,5 dkg natúr aszalt almakarika
1,5 dkg natúr aszalt birsalma
1,5 dkg natúr aszalt gyömbér
6 csillagánizs
1,5 evõkanál tört fahéj
1,5 teáskanál szegfûszeg
1 teáskanál szegfûbors

A teakeverékhez a hozzávalókat felaprítjuk, majd alaposan összekeverjük, és jól záródó üvegbe töltve tároljuk. A tea elkészítéséhez bögrénként 1 evõkanálnyi keveréket forrásban lévõ vízzel leöntünk, majd 10 percig állni hagyjuk.





Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2017/12/egy-kis-...

sponsored links

Keres?s