Ecetes uborka , télire

2018-07-04

sponsored links

A sok esõ után kertünkben rengeteg uborka terem. Minden harmadik nap szedjük, folyamatosan. Ma két 3 litres üveget sikerült megtöltenem uborkával. 
Hozzávalók: uborka, torma, csombor, kaporszár.
Az üvegeket alaposan kimossuk. Az uborkát több vízben jól megmossuk. A tormát megtakarítjuk, megmossuk, ugyanúgy a csombort és a kaprot is.
Az üveg aljára csombort, tormát meg kaprot teszünk, ráhelyezzük az uborkákat , jó szorosan egymás mellé. Az üveg közepe táján még teszünk egy-egy szál tormát, aztán folytatjuk uborkával míg az üveg meg nem telik. Tetejére megint jön egy sorozat a csombortból, kaporból meg a tormából.
Feltöltõ levet készítünk a következõ módon:
Az uborkával megtelt üvegekbe hideg vizet töltünk(színültig), majd a vizet egy tiszta edénybe kitöltjük és forrni tesszük. A jódmentes só meg a cukor  mennyisége az üveg ürtartalmától függ.
Például most a két 3 litres üveghez 6 evk. só, 3 evk. cukor, 300 ml 9 fokos ecet, 1 tasak konzervpor kerül. Ezeket a forrásban levõ vízhez adjuk, jól kiforraljuk mad az uborkára töltjük. 3 óra múlva kitöltjük az üvegekbõl a feltöltõ vizet, újra felforraljuk, majd miután rátöltöttük az uborkára az üvegeket azonnal lekötjük és száraz dunsztba tesszük. 
Megjegyzés: az üvegbe még tehetünk az uborka közé csípõspaprikát, meggylevelet, borsszemeket, mustármagot...

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2018/07...

sponsored links

Keres?s