Ebéd újratervezve

2017-03-19

sponsored links


Eredetileg is ez volt  a terv, csak aztán valahogy beugrott, hogy HALÁSZLÉ !  Igen így csupa nagy betûvel.

-Jól van, kedves feleségem, reggel kicsit kimegyek a szõlõbe, aztán hozok halat.

Na, mire odaért a kedvenc halasunk szépen bezárt, mert csak 9 óráig van nyitva  vasárnap.

Vissza az eredeti gondolathoz, úgyis beszereztem hozzá mindent.


Egy ideje nálunk is lehet nézni a Chili tévét, mások fõznek benne, mint a Paprikában, jó egy kis változatosság.

Ezt egy holland szakács, Rudolph van  Veen fõzte, elsõ nézésre kissé fura volt, de a végeredmény tetszett. 

ITT A VIDEÓRECEPT, de ha nincs kedvetek megnézni hát leírom.

Kell hozzá:   Filézett csirke felsõcomb kockára vágva  80 dkg
kelbimbó 50 dkg
tészta 20 dkg
1 csomag bacon szalonna
1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 pritamin paprika
vaj
só, bors, olaj
fõzõtejszín

Nagy serpenyõben kisütöttem a szalonnát. Kivettem. A zsírjára tettem a hagymákat összevágva, kicsit dinszteltem õket. Következett a hús, sóztam, borsoztam. Én öntöttem rá kevés száraz fehér bort, és fedõ alatt pároltam.

Mikor félig megpuhult, rátettem  a paprikát és a gombát nagyobb kockákra vágva.
Fedõ alatt készre fõztem. 
A végén öntöttem rá a tejszínt, azzal csak rottyant párat és elzártam a gázt alatta.

Közben kifõtt a tészta és megfõtt a kelbimbó. 
A kelbimbót egy másik serpenyõben vajon átmelegítettem, rátettem a szalonnát és gyakorlatilag kész is.

Nem tettem a tésztát a húshoz, tálaláskor csak mellé mertem.

Meglepõen finom lett.  Dícséretet is kaptam és biztatást is, hogy csak nyugodtan , máskor is....



A vasárnapi húsleves az ma elmaradt, helyette francia sajtos hagymaleves fõtt, így:






Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2017/03/ebed-u...

sponsored links

Keres?s