DÁN BRIÓS DIÓS CSOKIKRÉMMEL TÖLTVE

2017-02-19

sponsored links

DÁN BRIÓS DIÓS 

CSOKIKRÉMMEL TÖLTVE


Nagyon finom briósokat készítettem valamelyik nap ezzel a guszta formázási technikával. Tényleg mutatós finomság kerekedett ki belõle, igaz eldöntöttem legközelebb muffn papír nélkül teszem be a muffinsütõbe ezeket a briósokat mert egyszerûbb megenni úgy.. Eredetileg a krém nutella és dió keverékébõl áll, de mivel nem volt itthon nutella, így cukrozott kakaót kevertem el dióval és azt egy kis tejjel kikevertem. Nagyon kapós volt!


HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztõ
10 dkg cukor
2 tojássárga
2,5 dl tej
1 púpos ek. zsír vagy 10 dkg vaj

töltelék
10 dkg darált dió
4 ek cukrozott kakaó - ha szükséges még + cukor
tej

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A langyos tejbe teszünk 2 ek cukrot és felfuttatjuk benne az élesztõt.
  2. Ha ez megvan, akkor összekeverjük a hozzávalókat és jól összedolgozzuk azt. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A darált dióhoz cukrozott kakaót tettem és annyi tejjel kevertem össze, hogy legyen sûrû, de könnyen keverhetõ, de ne legyen folyós! Ha szükséges, tegyünk még bele cukrot.
  4. Ha megkelt a tészta átgyúrjuk és 16 részre osztjuk szét.
  5. Mindegyik darabot a kezünkkel szétlapítunk , majd a közepébe teszünk a töltelékbõl.
  6. Összegyúrjuk kis gombóccá és kinyújtjuk - úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki a közepébõl. Hosszanti irányban bevagdossuk, de a két végégét ne vágjuk el. A két véget megfogjuk és ellentétes irányba csavarjuk, majd feltekerjük azt és beleteszük a muffin formába.
  7. Kelesztjük további 10-15 percet, majd lekenjük tejjel és 180 fokon aranysárgára sütjük.




Recept: innen

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2017/02/dan-...

sponsored links

Keres?s