Dödölle tejföllel és szalonnával
sponsored links
Elõzõ nap fõzött és megmaradt krumpli felhasználásához ideális recept!Nálam is ebbõl készült most azért lett ilyen kis mennyiség de nekünk elégséges volt!
Hozzávalók:
2-3 db burgonya
só
3 evõkanál liszt
kisebb vöröshagyma
3 dkg húsos szalonna
3-4 evõkanál tejföl
1 evõkanál zsír
*
Elkészítése: Megpucoltam majd apró kockákra vágtam a krumplit és felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá.Mikor már puhára fõtt összetörtem a vízzel együtt majd apránként szórtam hozzá a lisztet és közben kevertem /mindvégig a tûzhelyen volt az edény alacsonyabb hõfokon/. Szalonnát csíkokra vágtam megsütöttem , pörcöt kivettem a zsírból.Szalonna zsírjához tettem még egy kanál zsírt( ez lehet akár sertés vagy kacsazsír is) felforrósítottam és elõzõleg megtisztított felkockázott vöröshagymát megdinszteltem benne. A lisztes krumplis masszából kanállal nagyobb galuska formát vettem ki és a hagymás zsírban megsütöttem mindkét oldalát. Egyszerre több adagot is lehet sütni az edényben. Tányérra szedve a megsült dödölléket tejföllel locsoltam meg és szalonna pörcöket tettem a tetejére! Nagyon finom laktató étel!
Jó étvágyat !