Duplán gesztenyés muffin csokidarabokkal

2014-01-23

sponsored links


Egyszer már sütöttem gesztenyés muffint, de egyáltalán nem ízlett, pedig imádom a vele készült édességeket. Karácsonykor elmaradt a gesztenyekrémes torta - elég volt nekünk a diós is -, ezért az ünnepek utánra maradt, mondván, azért az mégse lehet, hogy ne együnk. Ezúttal mégse tortát, hanem valami mást szerettem volna. Eszembe jutott, hogy újra megpróbálkozhatnék a gesztenyés muffinnal, de ezúttal olyat kellene készítenem, aminek a tésztájában is van gesztenye, de közben krémes is. Így hoztam össze ezt a rengeteg gesztenyével készült sütit. Egy darab bõven elég belõle, pedig nem túl édes, mégis igen kiadós. A tésztája a tejfölnek köszönhetõen finom puha.
A tészta 16 muffinhoz is elég, ha a sütõforma mélyedéseit csak 1/2-ig töltjük meg, de én magas kalapokat akartam, ezért csurig töltöttem a masszával. Picit megijedtem, hogy helyenként kicsit repedezettek lettek, de aztán pont ettõl lett olyan jópofán rusztikus, ami szerintem még illik is a gesztenyéhez. Biztosan feltûnik, milyen sok gesztenyét használtam fel hozzá, de a töltés éppen így lett olyan, amilyet eredetileg szerettem volna. Aki kevesebb krémmel is megelégszik, az felére csökkentheti a tölteléket.
A habzsák+csillagcsõvel készült mintázást még tanulni kell, de mentségemre szóljon, hogy még csak most tanulom a fortélyát. Ehhez a muffinhoz szerencsére jól megy a "darabosabb" vonalvezetés. :D

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához:
25 dkg finomliszt ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/01/dupla...

sponsored links

Keres?s